Behang op de muur

Behang op de muur. Als stylist komt dit regelmatig voor in mijn interieuradviezen. Niet alleen in een woonkamer, hal of slaapkamer, maar ook voor op een kantoor. Vaak kun je met een bewerkt behang een statement neerzetten. En behangen kun je op veel verschillende manieren.

Je kunt ervoor kiezen om een hele wand te voorzien van behang. Maar heb je weleens gedacht aan een aantal houten panelen met behang erop geplakt of doe eens gek en lijst een behang in alsof je een foto inlijst. Echt je zult verstelt staan van het resultaat.

Nu moet ik wel toegeven dat de meeste mensen kiezen voor behang gewoon op de wand. Ook ik heb thuis behang op 1 wand. Toen wij in onze huidige woning aan de slag gingen met het interieur wilde ik graag dat er op de wand onder de trap in de woonkamer behang geplakt ging worden. Er werden diverse neutrale behangsoorten meegenomen om te kijken welke goed zou matchen bij de verfkleur op de muren, deuren en kozijnen. Alles werd afgekeurd. Mijn man gaf aan dat als er behang op de muur moest komen het ook iets moest zijn wat opviel. Dusss… en ik hou van een rustig en stijlvol interieur. Geheel tegen het veilige in, is er uiteindelijk bij Decokay in Assen gekozen voor een soort tegeltjes behang in een groen blauwe kleur.

Het behang is geplakt door Jackeliens Behangservices uit Beilen. Jackelien werkt snel, netjes en is zuinig met het gebruik van het behang. Voor haar is geen behang te gek. Alles pakt ze aan. Haar slogan ‘ook op patroon, Jackelien doet ‘t gewoon‘ is zeker op haar plaatst. Onder dezelfde naam kun je haar werk ook bekijken op haar instagram account.

Afgelopen zomer heeft ze in mijn interieurstudio ook een paar banen prachtig behang van de Van Gogh serie geplakt van BN Wallcoverings. Echt een plaatje. En ook afgelopen week heeft ze, na bijna 4 jaar, mijn drukke tegeltjes behang vervangen voor een mooi rustig behang. Neutraal van kleur, maar wel met een weefmotief. Dat dan weer wel. Saai misschien, maar wat ik ben ik blij met de muur. Het past gewoon bij mij en wat ik uit wil stralen. En daar gaat het vervolgens om.

foto studio van Sandra de Klein interieuradvies