Een artikel over Sansza op nouw.com

Iedereen heeft wel eens het woord bloggen gehoord, denk ik. Voor zij die daar geen kennis van hebben: Bloggen is het maken van een content voor een blog. Dat doe je door te schrijven. Een blogger is een persoon die een artikel schrijft, en deze dan publiceert op een website (blog). Er zijn bloggers die vaak posten, soms meerdere keren per dag, maar je hebt ook ‘slow bloggers’ die lang over nieuwe blogberichten doen. Hier ben ik een voorbeeld van.

Wereld wijd zijn er blogs die individuele auteurs hebben. Een voorbeeld hiervan is bv www.nouw.com. Op deze site worden door verschillende bloggers inhoud geplaatst, dit wordt ook wel een content genoemd in de vorm van een bericht oftewel blogpost. Dus wat u nu leest op mijn website www.sansza.nl is een blogpost of in mijn geval een inspiratieblog. Voor mijn webshop schijf ik zelf mijn eigen inspiratieblogs, maar dat vind ik best wel eens lastig. Door af en toe een content te plaatsen over artikelen in de webshop trek ik meer bezoekers aan. Het is een marketinginstrument, de bezoekers leren mij kennen en ik hoop op deze manier vertrouwen te winnen.

Als lezer kunt u reageren op deze blogposts. Dit kan meestal via een reactieveld die u onderaan een post vindt. Dit zorgt weer voor interactie met de websitebezoekers. De tags (zoektermen) die geplaatst worden is om het de lezer makkelijker te maken. In deze blog gaat het over bloggen en over mijn webshop, dus passen de tags; bloggen, wonen, lifestyle. Door in- en externe links op te nemen in je blogpost verwijs je naar andere interessante websites.Op die manier word je onderdeel van het world wide web en het is goed voor je Google-ranking. Het delen van links waardeert Google en hierdoor zou je hoger in de zoekresultaten terecht kunnen komen.

Er zijn verschillende soorten blogs. Dit kunnen persoonlijke blogs zijn of blogs die zich focussen op diverse onderwerpen zoals mode, lifestyle, eten, reizen, tuinieren, kunst… Dit hoeft niet alleen geschreven tekst te zijn, ook video (vlogging), audio (podcasts) en foto’s (fotoblogs) komt heel veel voor. 

Heeft u zich weleens afgevraagd waarom mensen bloggen? Zoveel bloggers, zoveel redenen. Voor sommigen is het een vorm van expressie. Zij willen hun stem laten horen. Anderen willen hun passie voor een onderwerp delen of hun kennis. Er zijn natuurlijk ook professionele bloggers. Denk aan tekstschrijvers. Of bloggers die geld willen verdienen door bijvoorbeeld advertenties op hun blog te plaatsen. Maar je hebt ook bloggers die een “barter deal” met je maken. Dit is een ruil van product voor promotie en/of content. www.homeofsha.nl is zo’n blogger. Zij heeft mij enige tijd geleden via Instagram benaderd of ik hierin geïnteresseerd zou zijn. Nu heb ik er even over na moeten denken, maar wilde het uiteindelijk toch eens proberen. In de onderstaande link kunt u het resultaat lezen op nouw.com.

https://nouw.com/homeofsha/sanszanl-34436512